2012. augusztus 10., péntek

Dark Dog

Dark Dog


Pályafutását kicsivel a Red Bull indulása után kezdte meg, 1995-ben.Erre büszke is a gyártó, ezért is van feltüntetve a doboz elején az 1995-ös felírat! Az egyik legnagyobb energiaitalos márkák közé sorolandó. A Red Bull után ebből az energiaitalból adtak el a legtöbbet.


Magyarországon sajnos nem ismert annyira, pedig nálunk is kapható volt. Be akarták vezetni 2010-ben, pár darab meg is jelent a boltokban, de ahogy elfogyott a polcokról, úgy el is tűnt. Itthon 500, és 250ml-es formában volt kapható! A 250ml-es kb 190ft-os áron, illetve a fél literes, szintén fém dobozos változatáért pedíg 380ft körüli árat kértek el! Hiába hogy csak pár napig volt kapható, de Magyar nyelvű felirattal el volt látva, meglepő módon nem matricázva. hanem festve volt rá a szöveg. Még ami érdekesség lehet, 500ml-es kategóriában ennek az energiaitalnak volt először színezett nyitófüle ami Magyarországon is elérhető volt.

  1. 1997-es lejáratú 250ml-es (Gyűjteményemben a legrégebbi fémdoboz. Ennek még sima fémszínű a nyitófüle, és nem piros, mint a többinek. Érdekesség még hogy a doboz nem alu-ból van mint a többi fémdoboz, tehát rozsdásodik. Vastagabb oldalfala van, és nehezebb is.)
  2. Francia 250ml-es
  3. Ausztriai 250ml-es
  4. Magyar 250ml-es
  5. Magyar 500ml-es

(A számozás nem sorrendet jelöl, csak a képhez ad leírást!)
  


Az ital minőségre a legjobbak között van! Félig már említettem, eloxált piros nyitófület kapott a 250ml-es, és az 500ml-es változata is. Az ital tartalmáról sem lehet panasz, idézném a dobozon feltüntetett első mondatot, amiből sok dolog kiderül: "Taurint, guarana kivonatott és 5 féle vitamint tartalmazó speciális ital.".


Tesztem alanya egy 250ml-es, Ausztriai példány. Kinézetre alig tér el a régebben Magyarországon is forgalmazottól. Illata érezhetően más, mint a többi energiaitalé. Színe átlagosnak mondható. A megszokott, karakteres íze szerencsére nem változott, finom, de érdekes mellékízt kapott. Kinézetre ugyan olyan lett mint a többi Dark Dog, grafikailag semmi gond nincsen vele.A doboz tetején pedig, a már említett piros nyitófül csillog.



íz:
7.5p
Kinézet:
7p
+Extrák: 


(színezett nyitófül)+0.5p

15p

6 megjegyzés:

  1. Anno volt ilyenem is, és "Lost World" is a gyűjteményben, bár amit a legjobban sajnálok, a Mystery, melyből szintén a tulajdonomban volt egy bontatlan példány! :( (Most állítólag a világ legdrágább energiaitala, mely 800 USD-ért kelt el nemrégiben Amerikában!)
    Még Bécsben vettem egy közértben! Ez az igazi pech!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lost World elégé ritka, nekem nincsen benne sajnos a gyűjteményemben. A Mystery nem energiaital, hanem egy koffeines üdítő! És igen, elkelt belőle egy jó drágán Amerikában, Magyarországon meg volt fent Vaterán, több is, és ezer ft-ér alig tudták eladni.

      Törlés
    2. Köszönöm a felvilágosítást, megnyugtattál! :)
      (Amúgy kíváncsi lennék, hogy melyik a legdrágább energiaital? Eddig nálam a Madd Gear vezet a 990,- forintos árával, melyet a magyarországi forgalmazójánál tudsz beszerezni személyesen, a Hernád u. 56-szám alatt, vagy interneten.)

      Törlés
    3. Változó hogy melyik a legdrágább. Hallottam már olyanról is, hogy egy üres limitált Monsteres dobozért adtak 5000ft-ot. A kínai(?) RedBull-ok is elégé sokba kerülnek még üresen is, kb 2500-3000ft. Természetesen eredeti országukban egy boltban pár száz ft lehet, csak nálunk kerül ennyibe.

      Törlés
  2. Nézegetve a blogodat, már nagyon sokféle energiaitalt teszteltél, kóstoltál. Kíváncsi lennék, hogy ennyi idő után melyik vált személyes kedvenceddé, amolyan "Number One"-ná? Én nálam eddig az almás Hell vezet, és az utolsó helyen a narancsos Burn, és a Maxx áll. A Burn eléggé tömör ízvilággal rendelkezik, és olyan, mintha lenne benne pici alkohol is. (Igaz az "eredetit" még nem kóstoltam.) A Maxx valóban nem ér többet 120 forintnál, ugyanis ennyiért vettem az Örs vezér téren a metrókijáratnál. Kíváncsi lennék, emlékszel e, melyik volt az első energiaitalod a gyűjteményben, és mikor, hogyan alakult ki nálad a gyűjtés? :) Múlt héten vettem Lengyelországban Inferno-t, Blizz-t, Tiger-t, és Detox-ot, továbbá láttam Black-ket is, mely gondolom szintén limitált változat, ugyanis a palackra rátették Mike Tyson portréját! :) (Igaz ezzel már itthon is találkoztam, a Pesti úti Coop ABC-ben, ha jól emlékszem 160 forint körüli áron.)
    Az Inferno-ból kettő van, így ha számodra még ismeretlen ital, és nyitott vagy a külföldi piac felé is, akkor szívesen elcserélem veled, vagy akár tesztelhetnénk együtt is, mivel én is kíváncsi lennék az ízére! :) Üres dobozaim (még) nincsenek, de persze eltennék 1-2 különlegesebb példányt. Ma láttam 2 literes Summer Dream energiaitalt a Deák téri Mach-ben, ajánlom figyelmedbe, ha esetleg még hiányozna gyűjteményedből.
    Őszintén gratulálok a blogodhoz, és az is nagyon tetszik, hogy az italokat kitöltöd pohárba, hogy a színüket is megtekinthessük! :)
    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdeklődésed, és hozzáállásod kihívó. Természetesen jó értelemben.
      Hozzászólásodból kiemelnék egy számomra szemet szúró részletet: "akár tesztelhetnénk együtt is". Nos, mivel napi egy teszt kerül ki az oldalamra, és anyagilag is alig bírom, szerkesztő-t keresek magam mellé. Hogy ha nyitott vagy a témával kapcsolatban, kérlek keres fel privátban, hogy ne itt kelljen megbeszéljük: semmisenincsen@gmail.com ,illetve facebook-on is elérhető vagyok(link oldalt a Legnépszerűbb tesztek szöveg felet).

      Hogy válaszoljak kérdésedre, személyes kedvencem kategorizálva van, így egymás mellet szorosan van pár darab, mindet felsorolni nem fogom. Tutti-frutti kategóriában a DarkDog ami nagyon ízlik nekem, illetve számomra ami kellemes csalódás volt, az a vörös puncsos Rockstar.

      Utolsó két mondatod örömteli, köszönöm! :)

      Törlés