2012. szeptember 25., kedd


Maxx Energy Drink


A Maxx energiaitalai már szinte az összes boltban megtalálhatóak Magyarországon is.Eddig inkább a mûanyag változatai voltak kaphatóak főleg, már már elterjedt a megújult 250ml-es fémdobozos változata is.

A régihez képest kinézetre megszépült, kikerült belõle a taurin, valamint javítottak a magyar szövegben egy elírást.(A régebbin "szopatós anyáknak nem ajánlott" szöveg volt látható) Nem csak a fém változata újult meg az idõ során, hanem változtattak a mûanyag változatokon is. Régebben 5féle vitamin volt bennük, mára már hét, és a taurin szintén kikerûlt belőlük. A nagyobb ürtartalmú változatainak ára nem mondható soknak, 1L-es változata kb 250ft, míg 250ml-es változata kb 190ft a boltokba. Lassuk be hogy utóbi nem a legolcsóbb, 190ft-ér kapunk jobbat is, vagy kevesebbért ugyan ilyen szintût.

A Maxx jó példa összehasonlítani a műanyag, és a fém dobozos változatokat. A műanyag petpalackos egyedekben kevesebb a szénsav, íze, és íllata sem valami erős, így vizezett hatást kellt. A fémdobozosnak azon kívül, hogy nem visszazárható, csak jó tulajfonságai vannak a petpalackoshoz képest. Illata, valamint az íze is erőteljesebb, szénsavasabb, és nem kellt vizezett hatást sem. Nagy általánosságban ezek a műanyag-fém hasonlítások igazak az összes italra. Nem véletlen, hogy a minõségi italok nagy része fémdobozzal lett ellátva.

Térjünk rá tesztem alanyára, a 250ml-es fémdobozos változatra. Pár dolgot az előbbiekben már írtam róla, ha nem lenne egyértelmű, ez már az új változat. Kinézetre jobb mint az előző, de azért még mindíg nem tartozik a legszebb darabok egyikei közé sem. Külseje narancssárga, mely nem egy elterjedt dolog az energiaitalok terén. Szinezett fedőt, és színezett nyitófület sem kapott. A mûanyag 7féle vitaminos változattal ellentétbe, ebben csak 5 féle vitamin található meg. A Magyar egészségügyi termékadó miatt már ebben sincs taurin. Az italról nem fogok valami sokat írni. Nem egy kihívó tulajdonságu folyadék, csak egy teljesen szokványos tutti-frutti ízû energiaital.

Íz: 4,5p
Kinézet: 4p
Extrák: x
Összesen: 8,5p

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése